Online voetbal spellen

Online voetbal spellen

De online scene verovert steeds nadrukkelijker haar plek in de gamewereld. Zo ook bij voetbal spellen. Spellen als FIFA en PES worden tegenwoordig vrijwel alleen nog maar online gespeeld. Middels consoles als de X-Box en PlayStation is het mogelijk om tegen mensen verspreidt over de hele wereld te spelen.

FUT Gameplay

FIFA heeft een aantal jaar geleden zelfs een gehele gamemodus ontworpen genaamd FIFA Ultimate Team (FUT). Deze modus kan alleen online gespeeld worden en is populair bij jong en oud. FUT kan gezien worden als een grote online marktplaats waar je kaarten van spelers kunt verhandelen om vervolgens een zo goed mogelijk, en op elkaar afgestemd, team te creëren. Met dit persoonlijk samengestelde team kun je het vervolgens opnemen tegen andere FUT spelers. Het is de bedoeling om spelers van dezelfde nationaliteit, of die actief zijn in dezelfde competitie samen te brengen tot één team. Hoe beter dit lukt, hoe beter de zogenaamde chemistry (chemie) zal zijn. Dit met gevolg dat je team beter zal presteren. Binnen de wereld van FUT gaan ook grote geldbedragen om voor de meest zeldzame spelerskaarten.

E-sports competitie

De toegenomen belangstelling voor voetbal spellen is voetbalclubs niet ontgaan. Zo werd er gedurende 2017 een online competitie in het leven geroepen met dezelfde clubs die op dat moment ook in de Nederlandse Eredivisie actief waren. Met een zelfde competitie-indeling nemen clubs het wekelijks online tegen elkaar op. Dit fenomeen wordt E-sports genoemd. Clubs nemen professionele FIFA spelers onder contract om hun club op toernooien wereldwijd te vertegenwoordigen.

Ben de baas over je idolen!

De laatste jaren is de populariteit van zogenaamde simulatie spellen ook toegenomen. Bij spellen als Football Manager en Online Soccer Manager ben je zelf de trainer van een bepaald team en dien je om te gaan met ontwikkelingen gedurende een seizoen. Wedstrijden worden gesimuleerd en zodoende neem je het op tegen teams die door andere spelers worden getraind.


Laatst gewijzigd: 2018-10-04 12:44:01