Lionel Messi

Lionel Messi

We trappen af met een van de meest succesvolle voetballers aller tijden. En met zijn 31 jaar heeft hij nog een aantal jaar te gaan. Lionel Andrés Messi Cuccittini groeide op in Argentinië en begon met voetballen bij de plaatselijke buurtclub Grandoli FC. Vervolgens vertrok de, inmiddels, all time topscoorder van zowel de Spaanse grootmacht FC Barcelona als het Argentijnse nationale elftal aan het begin van deze eeuw naar Spanje. Hier sloot hij aan in de Cantera, de wereldwijd geroemde jeugdopleiding van FC Barcelona.

Record na record

De kleine dribbelaar maakte furore in de jeugdopleiding, waarin hij speelde met spelers als Cesc Fabregas en Gerard Pique, om vervolgens in 2004, op 17 jarige leeftijd zijn debuut te maken voor de Catalaanse grootmacht. Toenmalig trainer Frank Rijkaard durfde het aan met de jonge telg. Inmiddels zijn we ruim 14 seizoenen, 600 wedstrijden, 560 goals en 33 prijzen verder en kunnen we wel stellen dat dit destijds geen foute beslissing is geweest. Tevens is Lionel Messi 5 keer uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, bezit hij over tal van andere persoonlijke records en is hij anno 2018 aanvoerder van zowel FC Barcelona als het Argentijnse nationale elftal.

La Pulga

Messi wordt, vanwege zijn lengte, La Pulga (de vlo) genoemd. Deze bijnaam is afgeleidt van de groeiproblemen die de Argentijn in zijn jeugd heeft gehad. Rondom zijn negende levensjaar kampte Messi met een groeistoornis. Om deze reden kreeg hij maandelijks groeihormonen toegediend. Deze behandeling kostte de familie Messi 1300 dollar per maand maar werd gedeeltelijk gefinancierd door FC Barcelona. De club had toen al vergevorderde interesse in de diensten van de kleine spelmaker. Messi wordt anno 2018 nog steeds geroemd om zijn dribbels, veelzijdigheid, techniek, bescheidenheid en natuurlijk het maken van ontzettend veel goals. Verwacht wordt dat La Pulga zijn carrière dan ook zal gaan beëindigen in Barcelona.


Laatst gewijzigd: 2018-11-15 12:49:44