Voetbal games

Voetbal spellen zijn er al zolang dat de sport wordt beoefend. Iedereen heeft wel eens deelgenomen aan een voetbal spel in zijn of haar vrije tijd of simpelweg tijdens de gymles op school. Met oneindig veel spel varianten wordt er vrijwel dagelijks door het hele land op tal van pleintjes samen gestreden om de eer van het pleintje.

FIFA VS. PES

De populariteit van de sport is echter niet onopgemerkt gebleven in de gamewereld. Zo voeren FIFA en PES inmiddels al jaren oorlog op de markt van beste online voetbalspel. De laatste jaren is daar ook nog de concurrentie van simulatie spellen als Football Manager en Online Soccer Manager bij gekomen. FIFA, marktleider in deze branche, brengt sinds 1993 jaarlijks nieuwe, meer geavanceerde, edities uit. Gedurende de jaren heeft FIFA uitgebreid naar FIFA Street, waarbij wedstrijden op de straat werden gespeeld. Ook worden er rondom eindtoernooien als het Europees- en wereldkampioenschap spellen uitgebracht die afgeleidt zijn op het eindtoernooi dat op dat moment plaats vindt. Medio 2018 werd bekend dat Europees voetbal geïntroduceerd zou gaan worden op FIFA 19. prestigieuze toernooien zoals de UEFA Champions League en de Europa League zullen vanaf dan ook te bewonderen zijn op de immens populaire game.

Scoren tegen de computer

Ook voetbal spelletjes op websites als www.funnygames.nl of www.spele.nl zijn er in alle soorten en maten. Je kunt hierbij denken aan spelletjes waarbij je vrije trappen of strafschoppen moet nemen op een computer gestuurde keeper. Het betreft met name spelletjes met een eenvoudige gameplay met meestal als doel het behalen van een zo hoog mogelijke scoren. Doorgaans zijn de spelletjes beschikbaar in single- of multiplayer vorm. Daarnaast zijn er ook tal van populaire voetbal applicaties die je kunt downloaden voor op je tablet of smartphone. Ook dit zijn vaak spelletjes die te vergelijken zijn met de spelletjes van het internet.