Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

In een lijst met fenomenen mag Cristiano Ronaldo natuurlijk niet ontbreken. De Portugese superster schiet al jarenlang het na het andere record aan flarden, we sluiten onze rubriek af met de afgetrainde doelpuntenmachine.

Vroeg op pad

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro werd geboren op het Portugese feesteiland Madeira. Echter besloot hij op 12(!) jarige leeftijd Madeira in te ruilen voor het vaste land. Hij werd opgenomen in de fameuze jeugdopleiding van Sporting Portugal. Hier maakte hij in 2002 zijn debuut voor de hoofdmacht en na een goed debuutseizoen wist Manchester United genoeg. De club betaalde ongeveer 12 miljoen pond voor de jonge Portugees. In Engeland ontwikkelde Ronaldo zich tot sierlijke buitenspeler. Bovendien won hij gedurende zijn verblijf één keer de Champions League én werd hij verkozen tot beste voetballer ter wereld.

GOALS, GOALS, GOALS!

Na 6 succesvolle seizoenen in Engeland trok de aanvaller, destijds voor een recordbedrag van 94 miljoen euro, naar Real Madrid. In Madrid groeide de Portugees uit tot een absolute doelpuntenmachine. Met 450 goals in 438 wedstrijden is hij topscoorder aller tijden van de Spaanse grootmacht. Na 9 succesvolle jaren met als hoogtepunt het 4 maal winnen van Champions League besloot hij in de zomer van 2018 Real Madrid in te ruilen voor het Italiaanse Juventus. Met de transfer was ruim 100 miljoen euro gemoeid. Ook in Italië kan de superster rekenen op genoeg populariteit. Zo werden er in de eerste 24 uur maar liefst 525 000 Cristiano Ronaldo shirts verkocht. De totale opbrengst hiervan werd rond de 55(!) miljoen geschat!

Namens het nationale elftal heeft Cristiano Ronaldo inmiddels aan maar liefst 9 eindtoernooien deelgenomen. Met als hoogtepunten de eindzege op het EK in 2016. In 2004 eindigde Ronaldo met Portugal al eens als runner up, destijds waren de Grieken te sterk in de Finale.


Laatst gewijzigd: 2018-11-15 12:55:52