Bestevoetballers op FacebookBestevoetballers op TwitterBestevoetballers op Google+
U bevindt zich hier: Home /  / RKC Waalwijk
Bestevoetballers op Facebook 25 Likes
Bestevoetballers op Twitter 18 Followers

RKC Waalwijk

Opgericht: 26 augustus 1940
Stad: Waalwijk
Provincie: Noord-Brabant
Directeur: Remco Oversier
Stadion:  Mandemakers Stadion
Capaciteit: 7.508
Website: www.rkcwaalwijk.nl

Over RKC Waalwijk

RKC (Rooms Katholieke Combinatie) ontstond door het samengaan van HEC, WVB en Hercules. Bij de invoering van het betaald voetbal bleef RKC een amateurclub. In de loop der jaren wist RKC zich echter langzaam op te werken naar de top van het amateurvoetbal. Zo werd het bijvoorbeeld tweemaal kampioen in het algehele Landskampioenschap bij de amateurs. In 1981 werd er gewonnen van DOS Kampen en in 1982 behield RKC de titel door IJsselmeervogels te verslaan.

Voor het seizoen1984/1985 trad RKC toe tot het betaalde voetbal. Onder leiding van voorzitter Harder en spelers als Leon Hutten, Janus van Gelder (amateurs), transfervrije spelers als Anton Joore, Leo van Veen, Adrie Bogers, John Lammers, Peter Bosz, Ad van de Wiel en enige aankoop Marcel Brands (van FC Den Bosch gehaald) trad RKC toe tot de Nederlandse betaald voetbal wereld. In het debuutjaar draaide RKC al gelijk in de bovenste regionen mee en werd het zelfs 5e van de Eerste Divisie waarmee de nacompetitie behaald werd. In 1988 werd RKC met spelers als Ad van de Wiel, Peter Bosz en Marcel Brands voor het eerst in haar bestaan kampioen van de Eerste Divisie en promoveerde het naar de Eredivisie.

Het eerste half jaar na de promotie in de Eredivisie ging moeizaam, waardoor trainer Ger Blok werd ontslagen. Opnieuw werd succestrainer Leo van Veen aangesteld en RKC behaalde in haar debuutjaar zelfs nog een 11e plaats. In het seizoen 1989/1990 stond RKC voor het eerst in haar historie na een aantal gespeelde wedstrijden op de eerste plaats in de Eredivisie. RKC deed mee voor Europees voetbal, maar werd uiteindelijk 8e.

Een zwarte bladzijde in de historie van RKC was de FIOD-affaire in 1991. De fiscale opsporingsdienst ontdekte een zwart-geld-circuit. Na aanleiding van deze affaire werden Leo van Veen en bestuurslid Piet Kipping gestraft voor hun aandeel in de affaire. Na de FIOD-affaire werd de organisatie van RKC geprofessionaliseerd.

In de Eredivisie werd RKC in 19 jaar tijd (1989 tot en met 2007) een stabiele middenmoter. In het seizoen 2006-2007 degradeerde RKC helaas naar de Eerste divisie nadat het de beslissingswedstrijd tegen VVV-Venlo om promotie-degradatie verloor met 3-0. In het seizoen 2008-2009 promoveerde RKC terug naar het hoogste niveau om een jaar later weer te degraderen.

In het seizoen 2010-2011 wordt RKC Waalwijk kampioen in de Eerste divisie waardoor het na een jaar afwezigheid, opnieuw weet te promoveren naar de Eredivisie. Drie jaar lang weet RKC zich op het hoogste niveau te handhaven, in het seizoen 2013-2014 gaat het echter toch mis: de Waalwijkers eindigen op een zestiende plaats maar weten degradatie  op de daarop volgende play-offs niet te voorkomen. Zo speelt RKC vanaf het seizoen 2014-2015 toch weer in de eerste divisie.

Prestaties RKC Waalwijk

Kampioen in de eerste divisie:  (2x) 1988, 2011

Stadions RKC

1940 – 1996 Sportpark Olympia
1996 – heden Mandemakers Stadion

Prominente trainers RKC

Ruud Brood, Martin Jol, Erwin Koeman, Leo van Veen, Zeljko Petrovic, Bert Jacobs, Adrie Koster, Mark Wotte, Leen Looyen

Prominente oud RKC spelers

Derk Boerrigter, Khalid Boulahrouz, Adri Bogers, Peter Bosz, Marcel Brands, Giovanni van Bronckhorst, Raimond van der Gouw, Harry Decheiver, Dejan Govedarica, Marc van Hintum, Rick Hoogendorp, André Hoekstra, Serginho Greene, Stanley Brard, Zeljko Petrovic, Alfred Schreuder, Thomas Vermaelen, Donny de Groot, Khalid Boulahrouz, Marcel Brands, Rob Maas, Dennis Rommedahl, Leo van Veen, Hans Vonk, Jan Vertongen, Maarten Martens, John Lammers, Ad van der Wiel, Rob van Dijk, Raimond van der Gouw, Marc van Hintum en Hans Kraay Jr.
Lees meer

Actieve rankings

Inactieve rankings

Relevante links

RKC Waalwijk
Officiële website van RKC Waalwijk. Naast het officiële clubnieuws staat de website uiteraard bomvol informatie over de club. Zo vind je op de website het programma voor de aankomende wedstrijden, uitslagen en standen in de Eredivisie, informatie over de losse kaartverkoop en verkoop van seizoenskaarten, alles over het Mandemakers stadion, historie en geschiedenis van de club, alles over de organisatie van de club, routebeschrijving en plattegrond van het stadion, info over de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC en Willem II, de supportersvereniging, kidsclub, supporterszaken, technische staf inclusief trainers en medische staf, informatie over de complete spelersselectie met teamfoto en spelersfoto's, standen en trainingsschema.

Gele Leger
Geleleger.nl is een website die is ontstaan uit het samengaan van drie verschillende fansites over RKC. Het ging om de websites EE-Side.nl, South-Side.nl en RKCWaalwijkfans.nl. Op Geleleger.nl vind je naast al het RKC voetbalnieuws ook veel andere clubinformatie zoals het aankomende voetbalprogramma, de stand op de ranglijst, uitslagen van alle voetbalwedstrijden in de Eredivisie, KNVB beker en oefenwedstrijden, een voetbalkalender, links naar de social media websites van GeleLeger.nl zoals Facebook, Twitter, Youtube en Hyves, info over de supportersvereniging, wedstrijdverslagen, interviews, voor- en nabeschouwingen, transfergeruchten, Jong RKC, info over de organisatie achter RKC, het voetbalstadion, alles over de spelersselectie met teamfoto en spelersfoto's, historie en geschiedenis van de club, info over de kleiding van de spelers als wedstrijdshirts, foto's en filmpjes van RKC, voetballiederen, een voetbalpoule en nog veel meer.

Twitter
RKC ontbreekt natuurlijk niet op Twitter. Op de officiële Twitter pagina van RKC vind je de laatste tweets van de voetbalclub. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, voorbeschouwingen, nabeschouwingen, interviews, transfersgeruchten, voetbaluitslagen, standen en nog veel meer via de Twitter-pagina van RKC!

Linkedin
RKC is een betaaldvoetbal-organisatie die haar sporen zeker heeft verdiend in het Betaald Voetbal in Nederland. Jaren achter elkaar speelde RKC in de Eredvisie, waaruit zij in het seizoen 2006-2007 degradeerde. Na twee voetbalseizoenen keerde de Waalwijkers weer terug naar de Eredivisie. Na een seizoen van naast sportieve en financiele tegenslag beloofde de club anno 2010 weer een stabiele voetbalorganisatie te worden.

Facebook
De officiële Facebookpagina van RKC Waawlijk. Word vrienden met RKC Waalwijk op Facebook. Blijf zo op de hoogte van het laatste RKC nieuws, transfers en uitslagen. Ook vind je er informatie over de verkoop van seizoenskaarten, links naar de RKC fanshop, staan er Youtube video's op de Facebook pagina, foto's van wedstrijden, spelers, stadion en sfeer tijdens de wedstrijden. Op deze RKC pagina op Facebook vind je daarnaast alles wat je moet weten over de wedstrijden van de club. Of het nu gaat ok info over duels in de Eredivisie, om de KNVB beker of oefenwedstrijden, je vindt het op de Facebook pagina van RKC.

Youtube
De laatste video's over de club vind je op het eigen Youtube kanaal van RKC Waalwijk! Op het Youtube channel van RKC vind je ongelooflijk veel video's/ filmpjes van de cluc. Je vindt er onder andere filmpjes over de wedstrijden, interviews, nieuwtjes rondom de club, sponsoracties, spelers en trainers, doelpunten, mooie acties, toeschouwers en voor- en nabeschouwingen.

Steun RKC
Stichting Steun RKC Waalwijk is een stichting die is opgericht om jaarlijks een bedrag bijeen te brengen voor trots RKC Waalwijk. Via de website van Stichting Steun RKC Waalwijk blijft u op de hoogte van alle wetenswaardigheden over de stichting. U wordt geinformeerd over de activiteiten die de stichting organiseert om geld in te zamelen voor RKC Waalwijk, over het bedrag wat reeds in opgehaald en over de sponsoren.

Startkabel
Dé startpagina van RKC! Op de RKC startkabel pagina vind je erg veel links naar websites die ook maar iéts met de voetbalclub te maken hebben. Zo staan er links online naar websites met RKC voetbalnieuws, sites met info over de club zelf, supporters- fansites, forums en nieuwsblogs, spelers en trainers, jeugd (competities), het voetbal (Mandemakers) stadion, kaartverkoop, Hyves, Youtube, Twitter en Facebook pagina's en nog veel meer.

Lees meer
“Wat een voetbal skills! F2 Freestylers http://t.co/TuUiXmO5Wu”Bestevoetballers op Twitter