Bestevoetballers op FacebookBestevoetballers op TwitterBestevoetballers op Google+
U bevindt zich hier: Home /  / NEC Nijmegen
Bestevoetballers op Facebook 25 Likes
Bestevoetballers op Twitter 18 Followers

NEC Nijmegen

Opgericht: 15 november 1900
Stad: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Voorzitter: Ton van Gaalen
Stadion: Goffertstadion
Capaciteit: 12.500
Website: www.nec-nijmegen.nl

Over NEC Nijmegen

NEC is een inmiddels meer dan 100 jaar oude profesionele voetbalclub, opgericht in 1900. De clubkleuren van NEC zijn groen – zwart. Voordat NEC is gaan spelen in het Goffert stadion speelde het zijn thuiswedstrijden aan de Hazenkampseweg in Nijmegen. NEC speelde maar liefst vier keer de Nederlandse bekerfinale maar won deze helaas nooit. Ook speelde NEC inmiddels al enkele malen Europees voetbal. In 1983 was het grote FC Barcelona te sterk in de tweede ronde van de Europacup II. Vanaf 1994 speelt NEC twintig jaar lang onafgebroken in de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen 2013-2014, wanneer de club als zeventiende in de Eredivisie eindigt, lukt het via de nacompetitie niet om degradatie te ontlopen en speelt het in het seizoen 2014-2015 toch weer in de eerste divisie, de Jupiler League. Na twintig jaar komt er NEC zo een eind aan het verblijf in de eredivisie. Sparta stootte de club van het hoogste niveau.

Grote rivaal van NEC is de club aan de andere kant van de rivier: Vitesse Arnhem. De Gelderse derby’s zijn voor beide ploegen dé wedstrijden van het jaar.

Prominente (oud) NEC spelers:

Jan Peters, Arno Arts, Theo Jansen, Frans Thijssen, Anton Janssen, Cees Kornelis, Danny Hoekman, Cees Lok, Sije Visser, Nico de Bree, Tini van Reeken, Lambert Schouten, Harry Schellekens, Kees van Wonderen, Cas Janssens, Patrick Pothuizen, Rein Bosch, Lasse Schone, Bennie Werts, Bertus Schoester, Bjorn Vleminckx, Gabor Babos, Roy Beerens, Krzysztof Bociek, Brett Holman, Frank Demouge, Bjorn van der Doelen, Peter Wisgerhof, Dennis Gentenaar, Jack de Gier.

Prominente (oud) trainers NEC Nijmegen

Coen Delsen (eerste trainer), Win Groenendijk, Wiel Coerver, Piet de Visser, Leen Looyen, Sandor Popovics, Jan Pruijn, Cees van Kooten, Wim Koevermans, Johan Neeskens, Cees Lok, Mario Been, Wiljan Vloet, Alex Pastoor.

Prestaties/ prijzen NEC Nijmegen:

Kampioen Eerste divisie: 1975

Stadions NEC Nijmegen

1900 – 1939 Stadion aan de Hazenkampseweg
1939 – 2000 Stadion De Goffert
2000 – heden McDOS Goffertstadion
Lees meer

Actieve rankings

Inactieve rankings

Relevante links

NEC
Nec-nijmegen.nl is de officiële website van NEC. Je vindt hier uiteraard het laatste voetbalnieuws van de Nijmegenaren. Ook clubinformatie als adres, routebeschrijving naar de club of stadion, geschiedenis en historie van NEC, bestuur, (technische) staf, spelers-selectie, informatie over het huidige voetbalseizoen als stand, uitslagen, ranglijsten en speelschema, statistieken, jong NEC en man of the match. Op de website vind je een spelersoverzicht van alle selectiespelers met persoonlijke gegevens als geboortedatum en rugnummers, gespleelde wedstrijden, biografie en spelernieuws. De laatste selectiefoto's staan online, het trainingsprogramma en online streaming van de wedstrijden via Eredivisielive.

Op Nec-nijmegen.nl vind je ook alles over de kaartverkoop van zowel uit- als thuiswedstrijden. Naast het online ticketnieuws is er een ticketshop, vind je er info over de verkoop van seizoenskaarten en clubcard, uitkaard en waar je de dichtbijzijnste verkooppunten vindt van wedstrijdkaarten.  Vil je meer weten over wanneer de spelers trainen en wil je de trainingstijden weten? Dan ben je ook hiervoor op Nec-Nijmegen.nl op het juiste adres. Daarnaast staat er info online over de volgende onderwerpen: supportersvereniging, stadionverboden, nieuws vqn de NEC voetbal Academy, foto's,  video's, NEC TV, clublied en nog veel meer.

Facebook
Word lid van de officiële NEC Facebook pagina en blijf zo op de hoogte van de laatste voetbalnieuwtjes en facebookberichten over jouw favoriete voetbalclub NEC! Word net als duizenden andere fans lid en volg zo jou club via social media nóg intensiever. NEC plaatste rondom wedstrijden van de club de laatste voetbalberichten op het prikbord van haar facebookpagina. Daarnaast worden er de laatste transfer nieuwtjes, blessure-, wedstrijd-, Eredivisie-, opstelling- en ander voetbalnieuws geplaatst.

Twitter
Volg NEC op Twitter! Follow NEC en blijf op de hoogte van de laatste NEC nieuwtjes via de officiële tweeds van NEC Nijmegen.

Forza NEC
Op Forzanec.nl vind je het laatste NEC Nieuws. Daarnaast staan er voor- en nabeschouwingen, analyses, twitterberichten, interviews, collumns, voetbaluitslagen en standen/ ranglijsten, de forzapool en nog veel meer! Wanneer je je registreert op Forzanec.nl dan kun je zelf reageren op de verschillende nieuwsberichten die op de website staan.

De Trouwe Honden
De website van de Trouwe Honden is een populaire supporterssite. Naast nieuws vind je er veel wedstrijdinformatie over aankomende wedstrijden maar ook van de reeds gespeelde wedstrijden. Daarnaast wordt er vooruitgeblikt naar de volgende wedstrijd. Qua Nieuws is er een online nieuwsarchief, een media-archief en diverse polls waarmee je jouw mening over NEC kunt ventileren naar andere supporters. Andere onderwerpen op de site: de clubgegevens, clublied, route naar de Goffert, andere informatie over de Goffert, info over de spelers selectie, de supportersorganen en de supportersvereniging, HKN, de NEC Juniors en Legio Noviomagum. Verder vind je er een overzicht van alle seizoenen inclusief  het huidige seizoen, de spelers selecties, oud NEC'ers, de spelers en trainers, bestuur, info over de tegenstanders, eredivisie clubs, Stadion(s).  Op trouwehonden.nl staan daarnaast statistieken zoals de eeuwige eredivisieranglijst, scheidsrechters, een foto Archief van spelers en trainers, voetbalplaatjes, voetbal Links, NEC Nijmegen in de europacup, links naar fansites en andere supportersinformatie.

NEC Startpagina
Op de NEC pagina op Startpagina.nl vind je enorm veel links naar NEC gerelateerde voetbalwebsite's. Het is de ideale startpagina wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuws over de club, foto's of video's van NEC, supporterssites, website van de supportersvereniging, websites met veel informatie over de club als spelers, trainers, geschiedenis en historie, stadion, voetbal, live streaming van de wedstrijden van NEC, De Goffert, forum, tifo, site's over andere Eredivisie clubs en nog veel meer voetbalwebsites.

De Gelderlander
De gelderlander.nl is dé nieuwssite van Gelderland. Naast landelijk, regionaal en algemeen voetbalnieuws vind je hier ook een aparte sectie over NEC. Dagelijks plaatst de Gelderlander actueel nieuws over NEC. Naast wedstrijdverslagen vind je hier ook regelmatig transfernieuws, voorbeschouwingen, nabeschouwingen, intervieuws, de uitslag van gespeelde wedstrijden, voetbalpolls, voorspellingen, opstellingen, achtergrondverhalen en nog veel meer nieuws.

Legio Noviomagum
Legio Noviomagum is een tifo-groep van NEC Nijmegen. Na de keuze voor de naam Legio Noviomagum (Latijn voor Nijmeegs Legioen) en het logo eind 2005 werd een deel van het sfeerteam van de Supportersvereniging van NEC in de tifo-groep Legio Noviomagum omgetoverd. Ook nu is Legio Noviomagum onderdeel van dezelfde Supportersvereniging NEC.

NEC Supportersvereniging
Website van de supportersvereniging van NEC. De Supportersvereniging is opgericht in 1962 en sindsdien werd een grote groei in leden gerealiseerd. De Supportersvereniging heeft als doel het behartigen van belangen van alle NEC supporters. Ook organiseert het regelmatig activiteiten voor haar leden. Daarnaast is het een speerpunt om de contacten tussen club en supporter te verbeteren. De Supportervereniging organiseert onder andere het jaarlijkse begin- en eindfeest, het zaalvoetbaltoernooi, de kerstbingo en verschillende buitenlandse voetbaltrips. Het programmaboekje bij thuiswedstrijden wordt ook door de vereniging verzorgt.

De Supportersvereniging organiseert ook het vervoer naar uitwedstrijden via de bekende buscombi's. Leden van de Supportersvereniging ontvangen 5 keer per jaar het supporters voetbalmagazine. Hierin staat ondermeer verenigingsnieuws, interviews, sfeerimpressies van voetbalwedstrijden etc. Sinds 2003 beschikt de NEC supportersvereniging ook over een supportershome. Deze is gevestigd in Multifunctioneel Sportcomplex De Eendracht, pal naast het Goffertstadion. Dit supportershome is rondom thuiswedstrijden een gezellig onderkomen waar de leden bijeen komen.

NEC Forum
Op dit populaire NEC forum kun je samen met andere NEC supporters meediscusseren over allerlei onderwerpen rondom de voetbalclub. Zo zijn er topics over aankomende en gespeelde wedstrijden in Eredivisie, KNVB beker, oefenwedstrijden of eventueel europacup wedstrijden, sfeer in en rondom het stadion, spelers en technische staf, het Goffert stadion, fansites, media en internet, historie van de club (geschiedenis), sport en voetbal algemeen, supportersvereniging, statistieken, voetbal NECforum en nog veel meer.

Online fanshop van de supportersvereniging
Naast het verkooppunt in het stadion van NEC is er ook de mogelijkheid om via Internet fanartikelen te bestellen via de supportersvereniging. De merchandise die u op deze website vindt zijn alleen verkrijgbaar bij de Supportersvereniging en behoren niet tot de officiële merchandising van NEC. Leden krijgen op vertoon van hun lidnummer korting op de fanartikelen. Via de webshop kunt u online onder andere shawls, mutsen, handschoenen, caps en NEC feestartikelen bestellen.

Eniesee
Eniesee.nl is de website van de onafhankelijke supportersclub H.K.N. Naast nieuws over NEC vind je er veel achtergrond verhalen en anekdotes van de fanatieke NEC fan. Er staan veel foto's en video's online, er is een fanshop en is er de mogelijkheid om lid te worden van H.K.N. NEC Nijmegen.

Lees meer
“Wat een voetbal skills! F2 Freestylers http://t.co/TuUiXmO5Wu”Bestevoetballers op Twitter