Diego Maradona

Diego Maradona

Voor onze volgende atleet gaan we een aantal jaren terug in de tijd. Diego Armando Maradona werd. net als Lionel Messi. geboren in Argentinië. Hier groeide samen met zijn drie zussen en twee broers op in een sloppenwijk nabij hoofdstad Buenos Aires. Om vervolgens op 10-jarige leeftijd ontdekt te worden door Argentinos Juniors. Pelusa (pluisje) ontwikkelde zich op jonge leeftijd al langzaam tot fenomeen. Zo klom hij op 12-jarige leeftijd, in de rust van voetbalwedstrijden, als ballenjongen over de boarding om de bal hoog te gaan houden voor het publiek.

De hand van god

Na ruim 10 jaar geschitterd te hebben op de Argentijnse velden maakte hij de overstap naar Spanje. De Argentijn verruilt Boca Juniors voor FC Barcelona. Na 2 seizoenen ruilt hij datzelfde FC Barcelona in voor het Italiaanse Napoli. Zijn absolute successeizoen beleefde hij gedurende 1986, Pelusa nam beslag op de Italiaanse beker en landstitel. Maar bovendien won hij het wereldkampioenschap voetbal Argentinië. In de kwartfinale tegen Engeland scoorde Maradona met een handsbal die niet bestraft werd. Maradona noemt het tot op de dag van vandaag 'de hand van god'. De goal is nog altijd een van de meest controversiële sportmomenten aller tijden.

Diego Maradona anno 2018

De laatste jaren is Diego Maradona regelmatig negatief in het nieuws verschenen. Zo werd hij aan het begin van deze eeuw opgenomen wegens hartproblemen. Opgelopen door frequent drugsgebruik. In 2004 werd hij zelfs in kritieke toestand opgenomen na een hartinfarct dat veroorzaakt was door een overdosis cocaïne. Na jarenlang sukkelen met zijn gezondheid leek het de laatste jaren beter te gaan. Totdat hij gedurende het WK van 2018 werd opgenomen in het ziekenhuis wegens gezondheidsklachten. Desondanks werd recentelijk bekendgemaakt dat de vedette van weleer voorzitter is geworden bij Dynamo Brest, een subtopper uit Wit-Rusland. Dit is inmiddels alweer zijn zesde trainersklus.


Laatst gewijzigd: 2018-11-15 12:58:01